vineri, iulie 06, 2007

Google a rămas fără Gmail în Germania

Afaceristul german Daniel Giersch a câştigat o confruntare în justiţie cu Google în ceea ce priveşte brandul Gmail, un tribunal din Hamburg interzicând Google să mai folosească denumirea Gmail pentru serviciul său de e-mail din Germania, transmite Heise Online.
Deşi decizia scrisă nu a fost încă emisă, avocatul lui Giersch a declarat că tribunalul a stabilit că "legea este extrem de clară în legătură cu disputa astfel încât a dispus ca hotărârea sas să nu fpoată face obiectul unui apel" Din 2000, Daniel Giersch deţine brandul "G-mail... und die Post geht richtig ab" (G-mail... cea mai bună poştă).
Sub brandul G-mail, el operează mai multe servicii poştale electronice şi fizice care au mai multe mii de utilizatori. O instanţă a emis împotriva lui Giersch un ordin de restricţie temporară a brandului "Gmail" înainte ca acesta să obţină câştig de cauză în faţa Google ca urmare a deciziei unei instanţe din Hamburg. La momentul respectiv, Google a făcut apel, pe care l-a pierdut. Singura opţiune pe care o mai are Google la dispoziţie este să completeze o cerere de neacceptare a deciziei în faţa Instanţei Supreme germane pentru a împiedica decizia să producă efecte.
Google a anunţat că va aştepta ca decizia Curţii să fie comunicată în scris înainte de a-şi face planul pentru viitoarele acţiuni. Disputa legală, care a afectat utilizatorii serviciului, a fost extinsă dincolo de sistemul legal german, prin acţiuni în justiţie declanşate în Spania, Portugalia şi Elveţia. În documentele remise Curţii Comerciale din Viena, Giersch a semnat o declaraţie prin care se declara de acord "să se abţină de la a oferi servicii e-mail sub brandul «G-mail» pe teritoriul Uniunii Europene, cu excepţia Germaniei, Elveţiei, Monaco şi Norvegiei" Pentru utilizatori, decizia Curţii nu schimbă mare lucru, serviciul "Gmail" numindu-se deja Googlemail pe teritoriul Germaniei de ceva timp.

Niciun comentariu: