joi, iulie 19, 2007

free-hotspot.com în România

Compania irlandeză free-hotspot.com, care oferă acces wireless la Internet, a instalat în România primele 100 de puncte de acces gratuit prin intermediul tehnologiei fără fir WI-FI (hotspot) şi vrea ca până la sfârşitul anului să mai instaleze încă o sută de astfel de hotspot-uri.
"Piaţa românească este foarte importantă pentru noi. Ne-am angajat să promovăm accesul internet wireless gratuit în toată Europa, iar România este o parte importantă din planul nostru strategic de dezvoltare", a declarat, într-un comunicat, vicepreşedintele HotSpot Market Development al companiei, Joe Brunoli.
În prezent, free-hotspot.com instalează în medie, în România, cel puţin un hotspot pe zi, datorită reţelei active de parteneri de instalare.
"Instalăm hotspoturi pe întreg teritoriul, nu doar în marile oraşe precum Bucureşti, Timişoara şi Cluj. Avem parteneri de la Constanţa la Baia Mare şi de la Alba Iulia la Botoşani. Pentru anul următor, scopul nostru este de a extinde reţeaua de hotspoturi gratuite în toate regiunile din România", a adăugat Brunoli. Programului companiei free-hotspot.com este finanţat în totalitate prin publicitatea pentru sponsori. "În cadrul programului nostru, punem la dispoziţia proprietarului de hotspot materialul hardware şi software fără niciun cost, iar acesta va plăti o singură dată o taxă de instalare. Nu există niciun alt fel de taxe în plus pentru acest serviciu", a precizat oficialul companiei.
free-hotspot.com administrează cea mai largă reţea wireless gratuită din lume, cu peste 1.500 de puncte de acces gratuite în 16 ţări europene. HotSpoturile sunt plasate în cafenele, hoteluri, baruri, restaurante, reprezentanţe auto şi alte localuri publice.
Pentru a accesa reţeaua de Internet wireless gratuit, utilizatorii acceptă să vizioneze un spot publicitar. Reţelele WI-FI operează în benzile de frecvenţe radio de 2,4 GHz şi 5 GHz, având rate ridicate de transfer a datelor, cuprinse între 11 şi 54 Mbps, în funcţie de standardele utilizate.

Niciun comentariu: