miercuri, iulie 18, 2007

Custom Search Business Edition

Google Inc. lansează Google Custom Search Business Edition, serviciu prin care compania oferă site-urilor companiilor mici şi mijlocii posibilitatea de a-şi personaliza căutările pe site, în funcţie de opţiunile vizitatorilor, transmite Reuters.
Google Custom Search Business Edition este un serviciu găzduit de computerele Google, care are ca preţ de pornire 100 de dolari pe an, şi care nu are ca şi clauză obligatorie folosirea reclamelor disponibile pe Google.
Noul serviciu reprezintă o opţiune de mijloc între Custom Search Engine, disponibil în mod gratuit, şi Google Appliance, un dispozitiv hardware, vândut la preţul de 2.000 de dolari, dispozitiv pe care utilizatorii îl administrează singuri.
Serviciul gratuit, susţinut prin publicitate Custom Search Engine, permite vizitatorilor să caute informaţii în cadrul unui site specific, dar nu poate fi personalizat.
Pe de altă parte, Google Appliance permite companiilor care folosesc dispozitivul să ofere clienţilor posibilitatea de a căuta atât date publice, cât şi date din interiorul companiei.

Niciun comentariu: