miercuri, iulie 04, 2007

allofmp3.com se închide

Site-ul rus allofmp3.com, care vinde melodii la un preţ mai mic comparativ cu alte site-uri şi care pretindea că este cel de-al doilea site de vânzare de muzică online, după iTunes, a fost închis de autorităţile ruse, informează BBC News online.

allofmp3.com a fost dat în judecată de mai multe case de discuri americane şi britanice, fiind acuzat de încălcarea privind violarea drepturilor de autor.

MediaServices, proprietarul site-ului, susţine că site-ul este legal şi funcţionează conform legilor ruseşti în vigoare, dezvăluind lansarea unui nou serviciu, denumit mp3Sparks.com. Închiderea site-ului iniţial, allofmp3.com, a fost salutată de comunitatea internaţională. "Allofmp3.com a violat legile drepturilor de autor din Rusia şi din lume prin jefuirea cratorilor de muzică şi a artiştilor şi prin folosirea produselor muzicale fără a avea acest drept, prin reproducerea şi vânzarea pacestora la nivel mondial", a declarat John Kennedy, preşedintele Federaţia Internaţională a Industriei de Fonograme (IFPI).

Niciun comentariu: