marți, iulie 03, 2007

Apple a avândut 525.000 de telefoane

Apple a vândut circa 525.000 de telefoane iPhone, în condiţiile în care terminalul a fost lansat în magazinele producătorului american şi ale operatorului de telefonie mobilă AT&T la 29 iunie, potrivit unui analist citat de Los Angeles Times, transmite Reuters.
Jumătate din magazinele Apple de pe Coasta de Vest au epuizat stocul de telefoane în ziua lansării, informează publicaţia, citând-ul pe Trip Chowdhry, de la Global Equities Research. Chowdhry, reprezentanţii Apple şi ai AT& T nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii. Banca de investiţii Piper Jaffray a estimat, de asemenea, că vânzările iPhone au totalizat 500.000 de unităţi, în primul week-end de la lansare.
IPhone, care combină un telefon, un browser Web şi un player audio şi video, este vândut la preţul de 500 de dolari sau 600 de dolari, în funcţie de capacitatea de memorie.
Apple a încheiat un acord exclusiv de distribuţie în SUA, cu durata de cel puţin doi ani, cu operatorul american de telefonie mobilă AT& T. Circa 2% dintre cumpărători s-au confruntat cu întârzieri privind activarea serviciului de telefonie mobilă, a declarat o sursă, la sfârşitul săptămânii trecute.
Apple are ca obiectiv vânzarea a 10 milioane de telefoane iPhone, până în 2008, echivalentul unei cote de 1% pe piaţa mondială de profil Telefonul ar putea fi comercializat în Europa înainte de sezonul vancanţelor de iarnă, dar Apple nu a anunţat încă numele operatorului care va deţine drepturile de distribuţie, în pofida creşteşterii speculaţiilor privind un posibil acord cu Vodafone. iPhone va fi disponibil în Asia începând cu 2008.

Niciun comentariu: