vineri, februarie 01, 2008

RoBlogFest 2008

Roblogfest se pregăteşte de debut pentru ediţia 2008, urmând ca perioada de nominalizare a celor mai bune bloguri româneşti să înceapă la 1 februarie, iar premiile să fie decernate pe 14 martie, potrivit blog-ului competiţiei.
La Roblogfest 2008 - ediţia a treia, organizată la iniţiativa lui Dragoş Novac -, există două categorii principale în care pot fi nominalizate bloguri şi anume una supusă votului popular şi una jurizată.
La categoria "Popular", blogurile care se înscriu în competiţie vor concura la secţiunile: cel mai bun blog personal, cel mai bun blog colectiv, cel mai bun blog nou, cel mai bine scris blog, cel mai bun blog de divertisment, cel mai bun blog de muzică, cel mai bun blog de sport şi cel mai bun blog.
La categoria în care blogurile înscrise vor fi notate şi premiate de un juriu se vor acorda distincţiile cel mai bun blog foto, cel mai bun blog cultural, cel mai bun blog despre design / creaţie, cel mai bun blog despre politica, cel mai bun blog despre business/tehnologie, cel mai bun blog despre media / advertising, cel mai bun blog de companie şi cel mai bun blog.
Anul acesta, blogurile pe tematică muzicală, sportivă sau de divertisment sunt subiectiv de interpretat, de aceea vor fi supuse votului popular. Pe de alta parte, combinarea categoriilor media & advertising şi business & tehnologie s-a făcut pentru că nu există un număr mare de bloguri pe categorie şi concurenţa este benefică.
Anul acesta, la Roblogfest nu se mai premiază "cel mai bun design de blog" pentru că 95% din bloguri folosesc designuri care nu le aparţin sau care au fost supuse unor modificări minore. În cazul votului popular, se va lua în calcul numărul de voturi primite de blogurile intrate în concurs, în timp ce votul jurizat va lua în calcul o serie de criterii care vor constitui o medie ponderată în calcularea clasamentului final.
Criteriile de jurizare se vor anunţa o dată cu componenţa juriului.
Voturile şi nominalizările în cadrul Roblogfest se pot face de către oricine îşi face cont pe site-ul competiţiei(http://roblogfest.ro/), începând de vineri, 1 februarie 2008. La ediţia de anul trecut a Roblogfest au fost înscrise în total 1.446 de propuneri de bloguri la cele 15 categorii ale concursului.
Dintre câştigătorii din 2007 au făcut parte jurnalul online Vis Urât, care a câştigat cinci premii, şi blogul lui Zoso, cu trei premii.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Your phrase, simply charm