luni, februarie 25, 2008

Microsoft publică sursele

Microsoft a anunţat că va publica informaţii esenţiale legate de tehnologia folosită la elaborarea celor mai bine vândute programe software, precum Microsoft Vista sau Office 2007, pentru a mări gradul de compatibilitate a acestora cu programele companiilor concurente sau ale clienţilor.
Totodată, Microsoft a anunţat că nu va da în judecată dezvoltatorii de programe open-source pentru elaborarea sau distribuţia necomercială a informaţiilor.
Comisia Europeană a lansat, în ianuarie, o nouă investigaţie antitrust împotriva Microsoft, pentru a stabili dacă producătorul de software a încălcat reglementările din domeniul concurenţei, cu scopul de a favoriza utilizarea motorului său de căutare pe internet şi a produselor Office şi Outlook.
Informaţiile publicate de Microsoft vor viza programele Microsoft Vista, Windows Server 2008, SQL Server 2008, Office 2007, Exchange Server 2007 şi Office SharePoint Server 2007, precum şi versiunile viitoare ale acestora.
Preşedintele Microsoft, Bill Gates, a declarat recent că grupul intenţionează să facă investiţii importante în domeniul serviciilor de căutare pe Internet pentru a concura cu Google, chiar dacă nu va reuşi să preia Yahoo!, pentru care a înaintat o ofertă de 42 miliarde de dolari.

Niciun comentariu: