miercuri, februarie 20, 2008

Gates se luptă cu Google

Bill Gates: Microsoft intenţionează să facă investiţii importante în domeniul serviciilor de căutare pe internet pentru a concura cu Google, chiar dacă nu va reuşi să preia Yahoo.
Gates, care consideră oferta Microsoft pentru Yahoo ca fiind "foarte corectă", a menţionat că Google este singura companie care a ajuns, pe piaţa serviciilor de căutare pe internet, la "o masă critică", adică un nivel la care oferta este foarte bună, dar nu poate fi îmbunătăţită.
Yahoo a respins oferta de preluare înaintată de Microsoft, în valoare de 42 miliarde de dolari, după ce conducerea companiei a stabilit, în unanimitate, că propunerea este prea scăzută şi nu serveşte interesele acţionarilor.
Conducerea Yahoo a precizat, într-un comunicat, că oferta Microsoft "subevaluează substanţial" brandul companiei, numărul mare de utilizatori la nivel mondial, investiţiile semnificative în platforme de publicitate şi perspectivele de dezvoltare.
Pe de altă parte, Microsoft a anunţat că nu va renunţa la propunerea înaintată, pe care o consideră corectă, deşi nu a menţionat care va fi următorul pas în această situaţie. Analiştii estimează că producătorul de software îşi va îmbunătîţi oferta, la 35 de dolari pe o acţiune Yahoo, de la 31 de dolari în prezent, pentru a ajunge la un acord.
"Nu este nimic nou în ceea ce priveşte acest proces. Am trimis o scrisoare în care am subliniat opinia noastră că este o ofertă corectă", a spus Gates, care se va retrage, în iulie, din funcţia de director tehnic al Microsoft pentru a se consacra complet fundaţiei sale umanitare. Acţiunile Microsoft au scăzut cu 13% de la înaintarea ofertei către Yahoo, la circa 29 de dolari.

Niciun comentariu: