luni, februarie 25, 2008

Guvernul plătește pentru EuropeanDrinks

Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg a condamnat, joi, Guvernul de la Bucureşti, obligându-l la plata a peste 340.000 de euro către compania Parmalat, pentru încălcarea dreptului de proprietate, ca urmare a promovării unui recurs în anulare de procurorul general al României.
În cauza compania Parmalat SPA şi Parmalat Romania SA împotriva Guvernului român, Curtea Europeană a constatat încălcarea dreptului la un proces echitabil, prevăzut de articolul 6 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, datorită nerespectării principiului securităţii raporturilor juridice, ca urmare a admiterii unor recursuri în anulare (promovate de procurorul general al României-n.r.) prin care s-au casat hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile date de către instanţele inferioare, a informat, joi, Ministerul Afacerilor de Externe.
Totodată, Curtea a constatat şi încălcarea dreptului de proprietate al companiei Parmalat SPA, prevăzut de articolul 1 din Primul Protocol Adiţional la Convenţie.
Potrivit site-ului Curţii Europene, judecătorii Curţii de la Strasbourg a decis totodată ca Parmalat să fie despăgubită cu 340.000 de euro cu titlu de prejudiu material şi cu 3.500 de euro pentru cheltuieli de judecată. Compania Parmalat, înfiinţată în anul 1961, este unul dintre cei mai mari producători de produse alimentare la nivel mondial.

Niciun comentariu: