luni, februarie 25, 2008

Skulltrail de la Intel

Intel a lansat platforma Dual Socket Extreme Desktop Platform, cunoscută anterior sub numele „Skulltrail”, una dintre primele platforme pentru desktop-uri care suportă două procesoare quad-core, adică opt nuclee de procesare, oferind posibilitatea de a utiliza mai multe plăci video ATI sau NVIDIA.
"Noua placă de bază Intel Desktop Board D5400XS oferă posibilitatea de a combina o serie largă de soluţii grafice de ultimă generaţie cu două dintre cele mai rapide procesoare Intel pentru desktop-uri. Rezultatul este un nivel de performanţă uluitoare a PC-ului", a spus Jeff McCrea, Senior Vice-President şi General Manager al Intel Digital Home Group.
În combinaţie cu două procesoare Intel Core 2 Extreme QX9775, placa de bază Intel Desktop Board D5400XS reprezintă fundaţia platformei Intel Dual Socket Extreme Desktop.
Fiecare procesor Intel Core 2 Extreme QX9775 oferă o memorie cache L2 de 12Mb, un sistem bus rapid de 1.600 de MHz şi patru nuclee care rulează la 3,2 GHz.
Atunci când este utilizată împreună cu placa de bază dual-socket Intel Desktop Board D5400XS, această platformă trece cu succes testele celor mai noi programe de benchmark şi ale celor mai dificile operaţiuni de calcul.
Pentru entuziaştii experimentaţi care doresc posibilităţi de calcul şi mai mari, a fost eliminat sistemul de protecţie împotriva over-clocking-ului.
Acest aspect a adăugat un plus de flexibilitate tehnică în personalizarea sistemului, astfel încât producătorii de echipamente originale pot oferi performanţe şi mai mari.
Procesorul Intel Core 2 Extreme QX9775 este momentan disponibil la un preţ mediu de 1.500 dolari per bucată. Preţul de vânzare retail pentru placa de bază Intel Desktop Board D5400XS este de 649 dolari.

Niciun comentariu: