luni, iunie 16, 2008

The Times - arhivă pe internet


The Times lansează o arhivă online gratuită care acoperă materialele apărute în cadrul publicaţiei în decursul a 200 de ani, în perioada 1785-1985, acestea fiind reproduse exact aşa cum au fost publicate.
The Times Archive, care se lansează pe 16 iunie şi poate fi accesată prin intermediul Times Online, va fi o arhivă complet digitalizată şi dotată cu un motor de căutare şi va include toate numerele The Times publicate în perioada 1785 - 1985. Odată cu dezvoltarea programului, vor fi adăugate şi materialele apărute în The Times în perioada 1985-2000 şi articole din The Sunday Times.
Arhiva va include circa 20 de milioane de articole, reclame şi fotografii.
Toate reclamele publicate în ediţiile print ale The Times vor putea fi vizionate prin intermediul arhivei, indiferent dacă este vorba de reclame pentru imobiliare sau promoţii pentru diverse produse.
Utilizatorii pot căuta, accesa şi răsfoi paginile The Times, având la dispoziţie şi posibilitatea de a salva, printa sau trimite pe e-mail materialele care îi interesează.
Arhiva conţine 150 de pagini de subiecte, de la Winston Churchill, Martin Luther King, Războiul Crimeei şi altele. Paginile cu subiecte sunt îmbogăţite cu galerii de fotografii de arhivă, informaţii şi conţinuturi video care arată modul în care ştirile de importanţă istorică au ajuns în paginile publicaţiei The Times.
Utilizatorii pot accesa şi scrisori trimise editorilor publicaţiei de personalităţi precum Thomas Hardy, Karl Marx, Oscar Wilde, Regina Victoria a Marii Britanii, Charles Darwin, Mussolini şi Ian Fleming.
Anne Spackman, editor-şef al Times Online, a declarat că "multe ziare şi-au digitalizat arhivele, însă ambiţia noastră la începutul acestui proiect a fost să stabilim un standard de aur. Acesta este motivul pentru care arhivele noastre digitale prezintă fiecare articol aşa cum a apărut el în print, fiind integrat astfel în context şi având un loc în istorie".

Niciun comentariu: