vineri, iunie 27, 2008

MicroSoft nu se lasă

Grupul american Yahoo! a anunţat că Microsoft ar fi dispus să investească opt miliarde de dolari în companie, cu condiţia să cedeze producătorului de software motorul său de căutare pentru un miliard de dolari, informează AFP. Această investiţie este condiţionată de semnarea unui acord de exclusivitate pe o perioadă de 10 ani care ar face Yahoo! "dependent de Microsoft pentru toate activităţile sale de căutare online", au precizat preşedintele Yahoo!, Roy Bostock, şi directorul general, Jerry Yang, într-o scrisoare remisă acţionarilor.
Microsoft s-a arătat dispus să cumpere doar motorul de căutare al Yahoo!, după ce compania a respins oferta de preluare integrală în valoare de 47 miliarde dolari.
Conducerea Yahoo! a preferat o apropiere de Google în ceea ce priveşte publicitatea online, prin încheierea unui acord estimat să genereze între 250 - 450 milioane dolari în primul an.
Acordul cu Google nu interziceYahoo! să caute alte alternative capabile să genereze valoare adăugată pentru acţionarii săi.
"Pentru că acordul poate fi anulat de oricare dintre părţi în caz de schimbare a acţionariatului, parteneriatul nu interzice o tranzacţie cu Microsoft sau cu alte companii", au precizat reprezentanţii Yahoo! şi Google.
Susţinându-şi strategia pro-independenţă, Bostock şi Yang au recomandat acţionarilor să respingă demersurile lui Carl Icahn, care cere înlocuirea întregii conduceri a Yahoo!

Niciun comentariu: