joi, septembrie 06, 2007

Microsoft - probleme europene (2)

Compania americană Microsoft a eşuat în tentativa sa de a obţine pentru programele Office statutul de normă internaţională, a anunţat, marţi, Organizaţia Internaţională de Standardizare (ISO). Organizaţia Internaţională de Standardizare (ISO), cu sediul la Geneva, a anunţat, într-un comunicat, că tentativa Microsoft nu a obţinut voturile necesare în cadrul votului membrilor secretariatului organizaţiei.
Potrivit comunicatului, 26% dintre membrii au votat împotriva introducerii ca standard a suitei de programe Office, în condiţiile în care statutul ISO prevede că o astfel de propunere nu trebuie să primească avizul negativ a mai mult de 25% dintre votanţi. ISO a anunţat că va organiza o reuniune la sediul din Geneva în februarie 2008, pentru a analiza votul şi pentru a examina posibilitatea ca gigantul american să îşi modifice propunerea.
"Obiectivul reuniunii va fi identificarea unui consens privind posibilele modificări ale documentului Microsoft, luându-se în calcul comentariile care au însoţit votul", menţionează comunicatul. Microsoft este deja implicat într-o vastă luptă juridică cu Comisia Europeană, care acuză compania americană că abuzează de poziţia dominantă pe piaţă prin intermediul sistemului de operare Windows. În 2004, Comisia Europeană a condamnat Microsoft la plata unei amenzi record de 497 de milioane de euro. Compania americană a făcut de atunci apel la tribunalul de primă instanţă al Curţii Europene de Justiţie (CEJ), care urmează să ia o decizie în legătură cu acest caz la 17 septembrie.

Niciun comentariu: