joi, septembrie 06, 2007

Protest la TVR

Peste 60 de persoane au protestat, marţi seara, la intrarea din strada Ermil Pangratti a Televiziunii Române, faţă de scoaterea din grila de toamnă a postului public a unor emisiuni culturale

Participanţii la protest s-au instalat în faţa intrării TVR, unii dintre ei pe jos, alţii rămânând în picioare, fiecare cu o carte în mână, printre titluri aflându-se "Rătăcit în casa oglinzilor", a lui John Barth şi "La pescuit de păstrăvi în America", scrisă de Richard Brautigan.
Preşedintele Asociaţiei Consumatorilor de Media, Horea Bădău, a spus că este un protest "faţă de programele tv excesiv politizate" şi "un îndemn pentru programele culturale de calitate".
La rândul său, George Pruteanu, prezent la locul evenimentului, a declarat că "TVR poate să fie şi izvor de lumină albă, nu numai de lumină neagră, de golănie, de miştocăreală, de scandal şi derizoriu". Protestul din faţa TVR a fost organizat la iniţiativa unor bloggeri.
Directorul TVR 1, Dana Deac, a declarat, la finele lui august, că TVR 1 renunţă, în această toamnă, la emisiunile culturale "Lumea citeşte" şi "Nocturne", insistând pe emisiunile de dezbatere şi talk-show-uri.

Un comentariu:

Anonim spunea...

si au rezolvat ceva prin protestul organizat?? NU...doar au pierdut timp si nervi...