miercuri, septembrie 12, 2007

Apple in piața telecomunicațiilor

Apple intenţionează să achiziţioneze o parte din frecvenţele de telecomunicaţii care vor fi scoase la licitaţie în Statele Unite şi care au fost utilizate anterior de televiziunea care emitea prin semnal analog terestru.
În cadrul licitaţiei, administraţia americană va pune la dispoziţie frecvenţele utilizate anterior de posturile TV analog, obligate să treacă la emisia prin semnal digital începând cu 2009. Autorităţile americane au decis, recent, că aceste frecvenţe vor putea fi utilizate de cei care le achiziţionează pentru transmisiile pe toate tipurile de telefoane mobile. În prezent, operatorii americani pot opta pentru modelele pe care le preferă să funcţioneze pe frecvenţele lor, excluzându-le pe toate celelalte.
Apple este interesată de posibilitatea de a deveni operator de telefonie mobilă după ce, în iunie, a pătruns pe această piaţă prin intermediul iPhone, telefon multifuncţional care permite navigarea pe internet şi care s-a vândut deja în peste un milion de exemplare în Statele Unite.
Google, care a depus eforturi pentru păstarea în utilizarea publică a acestor frecvenţe, a anunţat că este posibil să participe la licitaţia pentru achiziţionarea lor. Frecvenţele puse în vânzare, mai ales pe banda de 700 Mhz, vor permite crearea unei reţele de trafic intens mult mai rapidă decât reţelele actuale wi-fi sau decât cele de telefonie mobilă şi care va fi capabilă să traverseze mai uşor zidurile.

Niciun comentariu: