miercuri, septembrie 05, 2007

CNA face spoturi...

Trei spoturi cu numele "Nu lăsa copilul educat de televizor!" vor fi difuzate de televiziuni în următoarele patru luni, la iniţiativa Consiliului Naţional al Audiovizualului, în cadrul unei campanii pentru responsabilizarea părinţilor cu privire la riscul expunerii copiilor la programe inadecvate.
Într-o conferinţă de presă care a avut loc marţi, la sediul CNA, Răsvan Popescu, preşedintele interimar al Consiliului, a declarat că spoturile vor fi difuzate pe toate canalele importante de televiziune.
Primul spot, care a fost lansat luni, prezintă o scenă în care copilul este victimă pasivă a efectelor televiziunii, în situaţia în care părinţii lui dorm. Acest spot va fi difuzat într-un interval de 4-6 săptămâni şi se numeşte "Somnul părinţilor naşte monştri". Următoarele două spoturi vor fi lansate pe parcursul lunii septembrie.
Potrivit lui Sorin Psatta, consultantul CNA pe programul Phare, aceste spoturi prezintă "situaţia în care s-a ajuns din cauza situaţiei din primul spot".
În al doilea spot este prezentat un băiat care, la propria aniversare, ia cuţitul în mână şi îl înfige de mai multe ori în tort, iar apoi în ursuleţul său de pluş.
În cel de-al treilea spot, o fetiţă dansează provocator lângă o bară de susţinere din metrou. Doi dintre membrii CNA, Radu Teodorel şi Constantin Duţu, au declarat că nu sunt de acord cu difuzarea acestor spoturi, motivând prin faptul că sunt violente şi pot influenţa negativ copiii.
Cei doi membri CNA au mai spus că nu au vizionat spoturile înainte ca acestea să fie trimise spre televiziuni.
Campania, care face parte dintr-un program Phare în valoare de 800.000 de euro, se va derula până în februarie 2008 şi vizează conştientizarea părinţilor cu privire la pericolul reprezentat de programele tv nepotrivite asupra dezvoltării fizice, mentale şi morale a copiilor.
CNA a luat această măsură pentru a răspunde creşterii numărului de programe pentru copii cu conţinut violent şi cu conotaţii sexuale transmise la posturile de televiziune din România.

Niciun comentariu: