joi, septembrie 06, 2007

Sassu face restructurari

Preşedintele interimar al CA al SRTV Alexandru Sassu a declarat, miercuri, că tabloidizarea emisiunilor TVR este o consecinţă a proastei înţelegi a concurenţei cu posturile private şi a anunţat că va restructura schema de personal a televiziunii publice.
“În acest moment există necesitatea unei restructurări profunde. Deja am făcut o restructurare la una dintre direcţii şi am redistrubuit oamenii în alte părţi. Lucrurile, cel puţin după primele săptămâni, s-au aşezat bine”, a declarat Sassu.
Preşedintele interimar al CA al SRTV a mai anunţat că o astfel de restructurare va fi făcută şi la Direcţia Ştiri din cadrul TVR. “În interiorul Direcţiei ştiri nu mai există secţii sau departament, cum ar fi Externe, Politică etc, drept pentru care Jurnalul arată cum aţi văzut. Pilonul principal al unei televiziuni publice este jurnalul de ştiri. Evoluţia audienţei jurnalelor dde ştiri este îngrijorătoare, TVR situându-se pe locul trei pe plan naţional. Audienţa arată că în primele 10 emisiuni de ştiri niciuna nu este a TVR”, a mai spus Sassu.
Totodată, din punctul de vedere al preşedintelui interimar al CA al TVR, audienţa este criteriul de performanţă care trebuie să fie prioritar, argumentând că "nu poţi să faci o televiziune publică, care are de transmis mesaje publice şi să facă informare-formare", conform legii, cu o audienţă zero. “Nu poţi să te adresezi la câţiva oameni şi să spui că ţi-ai îndeplinit misiunea”, a precizat Sassu.

Niciun comentariu: