marți, septembrie 04, 2007

Noul iPod

Apple va lansa, mîine, noul player digital iPod, în cursul unui eveniment care va avea loc la San Francisco şi care a fost descris drept "excepţional" de responsabilii companiei, care păstrează în continuare suspansul privind noul gadget.
Secretomania Apple privind noul dispozitiv a generat, aşa cum era şi firesc, o serie de speculaţii online din partea fanilor dispozitivului. Apple, care este cunoscut pentru anunţurile sale enigmatice şi acţiunile de marketing viral, a trimis presei şi specialiştilor din domeniu invitaţii imprimate cu o siluetă a unei persoane care asculta muzică la un iPod. Imaginea, al cărei fundal este realizată din carcase colorate de CD-uri, are ca singură explicaţie formula asociată ritmului: "The beat goes on".
Singurele informaţii suplimentare furnizate de Apple sunt data, ora şi locul derulării evenimentului.
iPod-urile Apple au devenit cele mai populare playere de muzică în format MP3 din lume după lansarea lor în 2001. Dispozitivul iPod "Shuffle", care are mărimea unei cutii de chibrituri şi a fost lansat pe piaţă în culori vii, este ultimul dispozitiv al seriei pus în vânzare pe plan internaţional în urmă cu un an de zile. iPod-ul clasic nu a mai fost modernizat de la lansarea versiunii dotate cu posibilitatea redării de conţinuturi video, în octombrie 2005, în condiţiile în care un bilanţ recent al grupului a indicat o erodare a veniturilor de pe urma gadgetului, deoarece clienţii optează pentru modele mai ieftine de playere.
Potrivit specialiştilor, Apple ar urma să lanseze un iPod ameliorat după modelul telefonului iPhone, lansat în iunie în Statele Unite, dotat cu ecran mai mare pentru a îmbunătăţi calitatea vizionării conţinuturilor video.

Niciun comentariu: