luni, septembrie 24, 2007

protecția datelor pe net

Google cere autorităţilor naţionale de reglementare să stabilească, în următorii cinci ani, seturi de reglementări de bază în vederea protejării confidenţialităţii online.
Peter Fleischer, consilier pe probleme internaţionale de confidenţialitate în cadrul Google, a declarat că trei sferturi dintre ţările de pe glob nu dispun de standarde de reglemnetare a confidenţialităţii online, ceeea ce este inadmisibil în condiţiile în care o cantitatea din ce în ce mai mare de date personale şi financiare circulă online.
Google, criticat şi el pentru nerespectarea datelor confidenţiale ale utilizatorilor, a declarat că şi agenda sa de afaceri, precum şi economia mondială şi internetul vor avea de suferit mai mult dacă nu se vor depune eforturi pentru asigurarea unui nivel minim de confidenţialitate pe internet.
"Trebuie să atragem atenţia că problema confidenţialităţii a devenit una urgentă, pentru că se întâlneşte mai des decât decât viteza cu care în mod tradiţonal se fac legile şi se iau decizii. Cred că este ceea ce ar trebui să se întâmple în următorii cinci ani" , a declarat Fleischer.
Google, care deja se supune unor reguli de confidenţialitate în unele ţări, în timp ce în altele acestea lipsesc pur şi simplu, cere să se recurgă la acţiuni pentru a opri accesul neîngrădit la informaţiile personale de pe web.
"Cred că toţi conştientizează că status-quo-ul nu mai este suficient", a declarat Fleischer. Google doreşte ca toate ţările să adopte principiile de respectare a confidenţialităţii, aşa cum au făcut deja câteva dintre ţările. Unele ţări au susţinut demersul lui Fleischer, în timp ce altele doresc ca aceasta să fie reglementată prin Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

Niciun comentariu: