joi, mai 29, 2008

Despre SPAM, în România

În urma finalizării unora dintre investigaţiile demarate ca urmare a plângerilor privind transmiterea de comunicări comerciale nesolicitate prin intermediul poştei electronice, Autoritatea Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI) a constatat, în opt dintre cazuri, săvârşirea contravenţiei constând în transmiterea de comunicări comerciale nesolicitate, aşa cum este definită de Legea nr. 365/2002 privind comerţul electronic, republicată, şi a aplicat şapte amenzi în cuantum de 1.000 lei fiecare şi una în valoare de 2.000 lei.

Au fost sancţionate, în ordinea cronologică a aplicării amenzilor: S.C. Managementproiect S.R.L. din Târgu-Jiu, S.C. Curtea Veche Publishing S.R.L. din Bucureşti, S.C. Elitech Mit S.R.L. din Olteniţa, S.C. E-Student Consult S.R.L. din Bucureşti, S.C. Chris&Chris Solutions Co S.R.L. din Bucureşti, S.C. Ghizbi S.R.L. din Bucureşti şi două persoane fizice din Bucureşti. De asemenea, deoarece nu a furnizat informaţiile solicitate de ANRCTI, S.C. Westfloor Profesional S.R.L. din Bucureşti a fost sancţionată cu amendă în cuantum de 1.000 lei.

Constituie contravenţie, conform Legii nr. 365/2002, trimiterea prin poştă electronică, fără obţinerea în prealabil a consimţământului expres al destinatarului, a unei comunicări comerciale, adică a unui mesaj destinat să promoveze, direct sau indirect, produsele, serviciile, imaginea, numele ori denumirea, firma sau emblema unui comerciant sau membru al unei profesii reglementate.

-despre cum puteți raporta spamul, citiți tot articolul aici-

Niciun comentariu: