joi, mai 15, 2008

Trilulilu, acest youtube românesc

Noul acţionar majoritar al Trilulilu, platforma românească de partajare de fişiere video, imagini şi audio, este investitorul francez Alexis Bonte, care a achiziţionat 41% din acţiuni pentru care a plătit peste un milion de euro.
Alexis Bonte a achiziţionat 10% din acţiuni la începutul anului, controlând în prezent 51% din companie, se arată într-un comunicat al Trilulilu.
Ceilalaţi acţionari ai firmei sunt Sergiu Biriş, cu 23% din capital, Andrei Dunca, cu 12%, Vlad Gorgan, cu 12% şi alte două persoane fizice, cu câte 1%.
Firma va funcţiona în continuare sub forma juridică de societate pe acţiuni. Alexis Bonte va prelua funcţia de preşedinte, iar restul echipei executive va rămâne neschimbată, poziţia de director general fiind ocupată de Sergiu Biriş, iar cea de director tehnic de Andrei Dunca. "Lansarea de luni, 12 mai, a noii versiuni a site-ului, care conţine multe funcţionalităţi noi cum ar fi playlist-ul sau posibilităţile diverse de socializare, a fost un pas de bază pentru viitorul Trilulilu.
Resursele adiţionale pe care le primim acum ne vor permite să consolidăm dezvoltările tehnice, investind totodată în creşterea brand-ului şi a platformei în sine. În acelaşi timp, vom putea oferi servicii mai bune comunităţii de utilizatori şi dezvolta în continuare proiectul", a declarat, în comunicat, Sergiu Biriş. Omul de afaceri Alexis Bonte apreciază că site-ul a avut performanţe peste aşteptări, obiectivul investiţiei iniţiale fiind ca proiectul să ocupe, până la finele anului, un loc în top 5 în rândul site-urilor din România. "Acest obiectiv a fost deja atins, întărindu-ne astfel încrederea în puterea echipei şi a brand-ului în sine.
Pe termen lung, Trilulilu are potenţialul de a deveni site-ul numărul 1 în România, şi am decis astfel să investim resurse adiţionale pentru a-l ajuta să atingă acest nou obiectiv", a spus Bonte.
Trilulilu este primul site românesc de sharing (partajare de fişiere video, imagini şi audio) şi a a fost lansat oficial în ianuarie 2007.
În prezent, are o comunitate de peste 200.000 de utilizatori înregistraţi şi un trafic de aproximativ 3 milioane de vizitatori unici lunar.

Niciun comentariu: