miercuri, mai 14, 2008

Flogos - Publicitate sau Efecte Speciale?


Un specialist în efecte speciale din Alabama a inventat o metodă de a umple cerul de nori de spumă în formă de logo-uri corporatiste, noul instrument de promovare celest fiind patentat sub numele de "flogos".
Francisco Guerra, care este magician şi specialist în efecte speciale, a dezvoltat un dispozitiv care produce bule umplute cu aer şi helium care pot fi modelate în diferite forme şi proiectate pe cer.
The Walt Disney Co va folosi una dintre maşinile de fabricat nori luna viitoare, pentru a trimite pe cer norişori în formă de Mickey Mouse la Walt Disney World din Orlando (Florida).
"Este o surpriză să te uiţi în sus şi să vezi un logo deasupra capului tău", a spus Francisco Guerra, a cărui companie, Snowmasters Inc, produce instalaţii care lansează nori falşi pentru efectele speciale ale fimelor hollywoodiene.
El a dezvoltat noul instrument de promovare Flogos şi tehnologia de producţie în mica sa fabrică din Alabama, locaţie pe care inventatorul norilor branduiţi o consideră ideală pentru că nu sunt mulţi locuitori care să pună întrebări în legătură cu norii de spumă care împânzesc cerul în zilele de testare.
Norii de spumă nu sunt dăunători mediului înconjurător, în compoziţia lor având cea mai mare pondere apă, aerul şi un agent pe bază de săpun care produce bule.
3500 USD pe zi este prețul de închiriere al unui asemenea utilaj...
În România? Nu știu, să vedem...

Niciun comentariu: