duminică, martie 23, 2008

Sutien vibrator



Inginerul pensionar, Ioan Davidoni, este unul dintre "profetii care nu sunt recunoscuti in tara lor".
Timisoreanul are la activ 853 de inventii si inovatii, 10 medalii internationale, diferite diplome si titluri, informeaza editia online a ziarului Evenimentul Zilei.
In ciuda tuturor realizarilor, lui ii este greu sa isi continue munca de cercetare si inventica, din cauza lipsei unui sprijin financiar.
Ultima sa inventie este un ingrasamant ecologic, care poate revolutiona agricultura sau horticultura resuscitand pana si plantele ofilite.
Unele dintre inventiile sale au fost "furate" de straini, iar acum Romania importa acele produse, care poarta, de fapt, marca originala "Davidoni": sutienul vibrator, relaxant, sau pantofii cu vibratii antistres. Sutienul e un antidot medical dovedit in lupta contra nodulilor cancerosi localizati la nivelul sanilor.
Alte inventii care i-au adus glorie in strainatate sunt ecranele antiradiatie pentru telefonul mobil, aparute, sub o alta forma, in mai multe tari, la patru-cinci ani dupa ce au fost inventate de Davidoni.

Inventatorul a fost in audienta la prefectura pentru a obtine fonduri pentru inventiile noastre. Insa, acesta a fost orientat spre rectorii universitatilor Politehnica si a celei de Stiinte Agricole.
"Speram sa obtina sprijin pentru a-si gasi un spatiu pentru laborator in oras. E trist ca avem valori si nu reusim sa le sprijinim", a instiintat prefectul Ovidiu Draganescu.
Davidoni a fost medaliat in ultimii trei ani, cu aur si argint, la saloanele internationale de profil din Bruxelles, Geneva si Budapesta.
Ioan Davidoni este dezamagit ca inventiile sale nu sunt protejate suficient pentru a fi "exploatate" in Romania.
"Prin faptul ca inventiile mele nu au fost protejate la timp ca marci romanesti, statul roman a pierdut mari sume de bani care ar fi putut reveni bugetului de stat. Toate sunt inventii aplicative, de impact, pe sanatate, mediu sau noi surse de energie (turbine hidraulice si eoliene - n.r.) care functioneaza la conditiile din Romania", sustine inventatorul.

Niciun comentariu: