joi, martie 27, 2008

South Park - free


Toate episoadele serialului de televiziune de succes "South Park" vor putea fi vizionate gratuit pe un site de internet creat special în acest sens de producătorul Comedy Central.
Creatorii controversatului serial animat "South Park", Trey Parker şi Matt Stone, au încheiat o înţelegere cu compania Viacom pentru a distribui toate episoadele pe site-ul de internet SouthParkStudios.com.
"Ne-am săturat să fim nevoiţi mereu să descărcăm ilegal propria noastră producţie, aşa că am oferit o alternativă legală", au indicat creatorii serialului într-un comunicat.
Site-ul oferă toate episoadele seriei "South Park", inclusiv pe cel curent, care poate fi vizionat timp de o săptămână de la apariţia pe micile ecrane, după care, la o lună după, este adăugat în catalog.
Episodul curent rulează fără a fi întrerupt de clipuri publicitare, însă un purtător de cuvânt din partea Comedy Central spune că vor fi adăugate reclame, mai ales ale sponsorilor Toyota şi Virgin.
De la lansarea serialului, în 1997, "South Park" a devenit marele succes al postului Comedy Central şi în prezent are o audienţă de aproximativ trei milioane de spectatori pe episod.
Serialul animat "South Park" urmăreşte aventurile a patru copii din micul oraş montan cu acelaşi nume din statul Colorado, folosindu-le ca pretext pentru satire acide la adresa societăţii, stilului de viaţă, tabuurilor şi evenimentelor din Statele Unite.
Serialul este celebru pentru utilizarea parodiei şi a umorului negru şi pentru atacarea deschisă, provocatoare şi fără menajamente a unor subiecte controversate precum homosexualitatea sau religia.
De altfel, pe parcursul anilor s-a întâmplat de câteva ori ca unele episoade să fie cenzurate de Comedy Central.
În 2005, compania a refuzat să redifuzeze episodul "Bloody Mary", în care era satirizată biserica catolică, creatorii prezentând o statuie a Fecioarei Maria în perioada menstruaţiei.
În aprilie 2006, a apărut un alt episod din "South Park" care a stârnit controverse: Iisus Hristos făcându-şi nevoile pe preşedintele american George Bush şi pe steagul Statelor Unite.

Un comentariu:

Alex A. spunea...

Uraa ! Chiar ma uit (pe unde si cum pot..)

Buna stirea, Dacule!