miercuri, martie 05, 2008

ESA este acum oficializat

Protocolul de comunicaţii Enthusiast System Architecture (ESA) a fost adoptat oficial de către Forumul Implementatorilor USB (USB-IF), deschizând drumul către adoptarea acesteia pe scară largă, a anunţat Nvidia.
Protocolul ESA, care descrie modul în care perifericele pentru PC pot comunica între ele, va fi adăugat acum în revizia interfeţei USB. Debutul ESA în industrie presupune, în primă fază, disponibilitatea la nivel mondial a componentelor pentru PC certificate ESA, produse de majoritatea partenerilor fondatori ai ESA, incluzând Cooler Master, CoolIT Systems, NVIDIA, PC Power & Cooling, Silverstone, Tagan, şi Thermaltake.
Lansat iniţial la sfârşitul anului 2007, ESA a fost conceput şi introdus pentru a suporta noile capacităţi de monitorizare şi control pentru dispozitivele PC-ului precum carcasa, sursa şi soluţiile de răcire pe bază de apă sau de aer.
Până la introducerea ESA, nu exista un protocol standard de comunicaţii care să permită componentelor să le returneze utilizatorilor informaţiile.
Date importante, precum temperatura, tensiunea şi caracteristicile curenţilor de aer sunt pot fi transmise în timp real şi sunt esenţiale pentru a obţine performanţa maximă pentru PC şi overclocking. Cu ajutorul ESA, producătorii de componente pot îngloba acum o mare varietate de senzori digitali şi analogici în dispozitivele lor, pentru a putea comunica instantaneu date ce pot fi utilizate în analize şi în optimizarea condiţiilor generale de operare a PC-ului.
În plus, funcţia ESA de înregistrare a activităţii le oferă producătorilor de PC-uri şi integratorilor de sisteme un mod simplu şi eficient de a identifica problemele care pot apărea, făcând posibilă rezolvarea rapidă a acestor disfuncţionalităţi.
Compatibilitatea dintre dispozitive şi potrivirea cu specificaţiile ESA este gestionată de Allion, o organizaţie importantă de testare IT.

Niciun comentariu: