vineri, martie 14, 2008

112 funcțional din vară

Localizarea apelanţilor la sistemul 112 va fi posibilă în vara acestui an, o primă măsură în această direcţie fiind încheierea unui acord între operatorii de telefonie mobilă şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), a afirmat ministrul Comunicaţiilor, Karoly Borbely.
STS este operatorul sistemului naţional pentru apeluri de urgenţă 112.
"Primele teste privind localizarea apelantului din reţele mobile au fost efectuate în urmă cu o lună. După semnarea acordului între operatori şi aprobarea ordonanţei de urgenţă care va reglementa localizarea apelurilor, programată pentru săptămâna viitoare, sunt asigurate condiţiile ca localizarea să fie funcţională la mijlocul anului", a spus Borbely, într-o conferinţă de presă.
Comisia Europeană a anunţat, în luna noiembrie 2007, că a început procedura de infringement împotriva României, pentru a se asigura că numărul unic de urgenţă 112 funcţionează corespunzător.
Legislaţia UE în materie de telecomunicaţii impune statelor membre să se asigure că serviciile de urgenţă sunt accesibile gratuit, formând numărul de urgenţă unic european 112.
Statele membre trebuie să garanteze, de asemenea, că operatorii de telecomunicaţii furnizează serviciilor de urgenţă informaţiile privind localizarea apelantului pentru apelurile către numărul 112, efectuate de pe telefoane fixe sau mobile.

Niciun comentariu: