marți, februarie 27, 2007

Filme prin BitTorrent

Compania BitTorrent Inc. a semnat o serie de contracte cu studiourile de film americane, pentru a lansa un serviciu de descărcat filme şi emisiuni de televiziune, folosind drepturile de autor ale posesorilor, transmite Reuters. BitTorrent Entertainment Network, prin intermediul site-ului său BitTorrent.com, va pune la dispoziţie filme de la studiouri precum 20th Century Fox News Corp, Warner Bros. Home Entertainment, Lionsgate Entertainment Corp, Metro-Goldwyn-Mayer Inc., Paramount Pictures şi MTV Networks.
Astfel, BitTorrent se alătură Amazon.com, Apple Inc. şi Wal-Mart Stores Inc., care au lansat sau urmează să lanseze propriile site-uri de download. Ashwin Navin, preşedinte şi co-fondator al BitTorrent, a declarat că site-ul nu va fi dedicat exclusiv descărcării filmelor şi emisiunilor TV, ci va oferi şi servicii de muzică, videoclipuri şi jocuri. BitTorrent Entertainment Network plănuieşte să creeze o comunitate de internauţi, astfel încât utilizatorii să aibă posibilitatea de a posta propriile conţinuturi spre download.
În ceea ce priveşte producătorii independenţi de film, site-ul poate reprezenta o modalitate de promovare. Navin a mai declarat că preţul pentru filmele noi va fi de 3,99 dolari, iar pentru cele mai vechi de 2,99 dolari, în timp ce show-urile TV vor avea preţul de 1,99 dolari.
Pentru conţinuturile încărcate de utilizatori, descărcarea va fi gratuită. BitTorrent Entertainment Network are peste 135 de milioane de utilizatori şi este cunoscut pentru rapiditatea descărcărilor. De-a lungul timpului, software-ul BitTorrent a fost folosit de internauţi pentru a descărca în mod ilegal conţinut. Din acest motiv, compania a fost avertizată de marile studiouri hollywoodiene că favorizează pirateria online.
În noiembrie 2005, BitTorrent a semnat un acord cu Motion Picture Association of America, reprezentantul marilor studiouri hollywoodiene în relaţia cu Guvernul american, prin care să se stopeze pirateria, prin desfiinţarea link-urilor web spre conţinut piratat de pe site-ul companiei.
În mai anul trecut, Warner Bros. a semnat un acord cu BitTorrent pentru a vinde filme şi emisiuni TV prin intermediul site-ului companiei.

Niciun comentariu: