vineri, februarie 16, 2007

Drept la replica

Ion Iliescu va primi drept la replică de la TVR pentru afirmaţiile din emisiunea "Între bine şi rău"

Televiziunea Română a luat legătura cu Ion Iliescu, care va primi drept la replică pentru afirmaţiile care s-au făcut la adresa sa în emisiunea "Între bine şi rău”, difuzată marţi seară, pentru care postul TVR 1 a fost somat public, joi, de Consiliul Naţional al Audiovizualului.
Somaţia a fost dată pentru ediţia de pe 13 februarie a emisiunii „Între bine şi rău”, motivul fiind acela că moderatorul Liviu Mihaiu nu a intervenit atunci când invitaţii Gabriel Liiceanu şi Mircea Toma au adus acuzaţii grave la adresa lui Ion Iliescu şi a Parlamentului României, spunând, printre altele, despre Iliescu că "a omorât oameni".
Tudor Giurgiu, preşedintele TVR, s-a arătat nemulţumit de încălcările Legii Audiovizualului de la televiziunea publică şi a declarat că a cerut deja ca directorul TVR 1 să îi atragă atenţia moderatorului Liviu Mihaiu.
„Dezaprob categoric, în mod public, astfel de încălcări ale Legii Audiovizualului în emisiunile de la televiziunea publică. Nu suntem adepţii nici unui fel de partizanat, fie el politic sau de altă natură, suntem o instituţie publică, aflată în serviciul publicului plătitor de taxă. Consider că este de datoria mea să iau poziţie în acest caz şi am cerut deja Direcţiei Programe şi directorului TVR 1 să îi atragă atenţia domnului Liviu Mihaiu, în calitate de moderator, că trebuie să respecte legislaţia în vigoare şi că vom lua măsuri severe dacă se va repeta această situaţie.
Aştept profesionalism de la angajaţi şi colaboratori atât pe sticlă, cât şi în afara emisiei", a declarat el. Somaţia publică a fost acordată în baza articolelor 42 şi 71 din Codul de reglementare în audiovizual şi a articolului 3 din Legea Audiovizualului, pentru că moderatorul "nu şi-a respectat obligaţiile, fiind afectat dreptul la imagine şi demnitate ale celor acuzaţi", a explicat Filip.

ps- cum vine asta? Dl Giurgiu, care a umplut TVR de prietenii lui catavenci, acum o sa le dea sanctiuni?
ha-ha...

Niciun comentariu: