marți, aprilie 15, 2008

Manuale pe stick...

In plină campanie electorală, deputaţii vin cu propuneri legislative şi se acuza reciproc de populism, ultima ispravă de acest gen constand in acordarea de stickuri de memorie elevilor, fără a ţine cont că o astfel de investiţie este inutilă in condiţiile in care şcolarii nu au şi computere.
De la programul un laptop pentru fiecare elev, program ce s-a dovedit lipsit de conţinut, deputaţii au venit cu o altă propunere legislativă ce vizează acordarea de stickuri de memorie elevilor din invăţămantul gimnazial.
Deputaţii PRM au militat pentru acordarea acestui stick elevilor, susţinand că este "un pas inainte" in invăţămant. "Nu cred că cineva va vota impotriva propriului său copil", a susţinut deputatul PRM, Adrian Moisoiu.
Deputatul PD-L Petru Călian a spus că "dacă avem corn, avem lapte de ce nu am avea şi memory stick".
Reprezentatul minorităţilor, Varujan Pambuccian, s-a exprimat in favoarea acestei măsuri pe motiv că "decat să care o geantă plină de cărţi, e mult mai simplu să iei cu tine o memorie". Pentru a fi mai convingător un deputat PRM a venit chiar la tribună cu un memory stick pe care l-a agitat in aer, făcand o scurtă prezentare a calităţilor acestui "băţ de memorie", cum l-a numit.
Deputatul UDMR, Marton Arpad, nu a fost insă prea incantat de demonstraţia colegului de la PRM şi l-a ironizat, cerandu-i să vină la tribună şi să citească un fragment de pe acel "obiect". El a susţinut că ar fi mult mai bine ca elevii să aibă un laptop sau un calculator. "Degeaba ai stick la tine că te uiţi la el, majoritatea elevilor vor avea degeaba acel obiect", a spus Marton Arpad, acuzandu-şi colegul de populism.
In schimb, deputatul PC Dragoş Dumitriu s-a arătat impotiva acestei iniţiative pe care a catalogat-o drept "o jucărie politică in preajma campaniei electorale".
El a mai spus că s-ar arunca in jur de 20-30 de milioane euro pe an pentru achiziţionarea stick-urilor, in condiţiile in care sub 50% dintre elevi au acasă calculator.
Guvernul nu a susţinut acestă iniţiativă deoarece elevii care vor lucra cu manualele electronice şi care vor avea nevoie de stick vor fi doar cei care au acces in laboratoare de informatică şi posedă un calculator acasă.

Niciun comentariu: