marți, aprilie 08, 2008

internet broadband

Internetul actual ar putea fi înlocuit în curând de un nou sistem caracterizat printr-o viteză de transmitere a datelor de 10.000 mai mare decât cea posibilă prin intermediul conexiunilor broadband.
Cercetătorii elveţieni au dezvoltat un înlocuitor "cu viteza fulgerului" pentru actualul internet, care va permite ca filmele şi cataloagele muzicale să fie descărcate de utilizatori în decurs de câteva secunde.
Inveţia ar putea semnala sfârşitul "ecranelor îngheţate" care apar atunci când computerele se blochează din cauza volumului mare de date pe care trebuie să îl proceseze.
Cel mai recent proiect dezvoltat de CERN, centrul de fizică moleculară care a dezvoltat internetul, este o reţea care poate oferi puterea necesară transmiterii de imagini soficticate, accesul instant la jocuri online cu sute de mii de jucători şi servicii de video-telefonie high definition la preţul unui apel local.
Până acum au fost instalate 55.000 de servere ale reţelei, numărul lor urmând să crească la 200.000 în următorii doi ani.
În Marea Britanie se află circa 8.000 de servere din noua reţea internet, ceea ce înseamnă că reţeaua va putea fi accesată în universităţi începând din această toamnă.

Niciun comentariu: