miercuri, aprilie 09, 2008

Atlas Publicitar

Brandstalk, agenţie membră a The Group, a lansat un atlas dedicat publicităţii în care sunt descrise toate funcţiile din cadrul unei agenţii, "regnul publicitar fiind analizat şi disecat ironic, hilar, dar fără a fi ridiculizat", dupa cum spun autorii.
În atlasul dedicat "regnului publicitar", fiecare job care se regăseşte în organigrama agenţiilor de publicitate este descrisă, măsurată, exemplificată şi ilustrată, prin texte care au o tonalitate uşor ironică.
Conceput după modelul unui atlas zoologic, cu clasificări, specii şi subspecii, Atlasul Publicitar are ca scop să "ridice puţin vălul de mister care pluteşte deasupra lumii pline de miraj a publicităţii".
Astfel, regnul publictar are la rădăcină un Bossus Supremus - mai cunoscut drept General Manager -, din care se desprind încrengăturile "varia", "mediae" şi "publicitaria", care are, la rândul său, trei clase: "creativus", "clientservus" şi "strategus". În viziunea autorilor "Atlasului publicitar", Accout Executive-ul este Clientus Mesagerus, "are un comportament cameleonic, un destin de albinuţă, îngrijeşte puii Clientidelor şi trăieşte un surd, latent şi nemanifestat conflict cu creativii".
"Am vrut să explicăm puţin din domeniul pe care îl cunoaştem şi de ce nu, îl creăm făcând parte din el. Am fi putut realiza un dicţionar de termeni sec, o broşură de popularizare «ca la carte». Dar nu ne-ar fi reprezentat. N-am fi fost noi - creativi şi inovativi, reuşind să transmitem informaţii pe cât de serioase, pe atât de distractive", a declarat Roxana Memetea, Managing Partner Brandstalk.
"Nu este niciodată redundant să reaminteşti industriei de comunicare şi marketing cum funcţionează sistemul nervos al unei agenţii de publicitate. Iar dacă reuşeşti să o faci creativ şi cu umor, ai la îndemână un adevărat liant social şi un instrument de promovare eficient", a declarat Cristian Manafu, Managing Partner Evensys, după lectura atlasului.
Marian Enache, Creative Director Brandstalk, a descris atlasul ca o porţie de "advertainment - acea latură de entertainment a advertisingului", precizând că atlasul oferă un insight al industriei studenţilor care vor să intre în industria publicităţii.
...
Așteptăm totuși ediția a 2-a, revizuită și adăugită, care să cuprindă si modelele și procedurile de comunicare internă intr-o agentie: debrifingul si briful...

Un comentariu:

Anonim spunea...

Multumesc pentru informatii interesante