vineri, ianuarie 18, 2008

SUN preia MySQL

Compania americană Sun Microsystems va prelua compania de aplicaţii informatice cu sursă deschisă MySQL pentru circa un miliard de dolari, în vederea extinderii pe piaţa bazelor de date.
Aplicaţiile pentru baze de date ale MySQL sunt folosite de site-uri importante precum YouTube şi FaceBook, iar succesul preluării ar permite ambelor companii creşterea vânzărilor.
"Sun este în căutarea unor noi surse care să-i alimenteze dezvoltarea", a declarat Brent Bracelin, analist la Pacific Crest Securities.
Directorul general al Sun Microsystems, Jonathan Schwartz, a declarat că operaţiunile în domeniul aplicaţiilor informatice se dezvoltă rapid, incluzând sistemul de operare Solaris şi limbajul de programare Java.Schwartz a mai declarat într-un interviu, că în perioade de recesiune companiile sunt interesate de tehnologie, ca mijloc de îmbunătăţire a eficienţei.
Mike Gilpin, analist la Forrester Research, a declarat la rândul său că preluarea nu este făcută pentru a concura Oracle sau IBM pe piaţa aplicaţiilor pentru baze de date, ci pentru a consolida capacitatea Sun Microsystems în domeniul softurilor pentru Internet.

Niciun comentariu: