miercuri, ianuarie 09, 2008

Intel, judecat de CE

Comisia Europeană (CE) a amânat până luni, 7 ianuarie, termenul limită impus producătorului american de cipuri Intel pentru transmiterea unui răspuns în cazul acuzaţiilor executivului blocului comunitar privind încălcarea regelementărilor antitrust, transmite Reuters.
Termenul anterior stabilit de către autorităţile europene pentru primirea răspunsului Intel era sâmbătă, 5 ianuarie, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.
În luna iulie a anului 2007, CE a acuzat Intel de poziţionarea preţurilor sub nivelul costurilor şi oferirea unor reduceri excesiv de mari pentru clienţi, în încercarea de a elimina de pe piaţă concurentul Advanced Micro Devices. Intel susţine că acţiunile sale nu au încălcat reglementările legale. CE a amânat astfel, pentru a doua oară, termenul limită impus grupului american pentru transmiterea unui răspuns la acuzaţiile aduse, reacţia Intel fiind aşteptată iniţial pe 8 octombrie.
Comisia Europeană poate aplica amenzi reprezentând până la 10% din veniturile anuale globale ale companiilor care încalcă standardele de concurenţă.

Niciun comentariu: