vineri, august 31, 2007

pierderi la Danone

Vânzările Danone pe segmentul iaurturilor au scăzut după anunţul privind suspiciunea de contaminare cu dioxină a unor loturi din acest produs, au anunţat, joi, reprezentanţii companiei.
"Vânzările pe categoria iaurturilor au de suferit de pe urma informaţiilor apărute privind suspiciunea de contaminare cu dioxină. (...) În ceea ce priveşte vânzările pe alte categorii, sperăm ca acestea să nu fie afectate", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul general al Danone România, Jaques Ponty.
El a adăugat că firma va aloca mai mulţi bani pentru promovare, pentru a contracara efectele situaţiei defavorabile create de suspiciunea privind contaminarea produselor.
"Nu vom opri investiţiile în comunicare şi promovarea produselor, nu avem de ce, nu avem nimic de ascuns. Vom creşte chiar investiţiile în comunicare şi promovare pentru a reasigura consumatorii de calitatea produselor noastre", a spus Ponty.
Compania Danone România se află pe primele locuri în topul companiilor româneşti în funcţie de sumele investite în publicitate. În 2006, compania a avut un buget rate card de 124,6 milioane de euro, pentru promovarea pe toate canalele media, ocupând locul cinci, potrivit unui studiului Media Fact Book, al agenţiei Initiative. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus săptămâna trecută retragerea de pe piaţă a unor loturi de iaurt Danone cu fructe, ca urmare a unei suspiciuni de contaminare a unui ingredient cu dioxină.
Blocarea acestor cantităţi a fost operată după ce au apărut suspiciuni că un ingredient al iaurturilor, guma de guar, ar conţine un nivel ridicat de dioxină.
Autoritatea a anunţat, miercuri, că rezultatele testelor efectuate la laboratorul european de referinţă de la Budapesta asupra iaurturilor suspectate că ar fi contaminate cu un nivel ridicat de dioxină arată că produsele sunt sigure pentru consum, nivelul de dioxină fiind în limita admisă.
Danone nu va mai pune în vânzare lotul de iaurturi cu data de expirare 11 septembrie, chiar dacă analizele la laboratorul de referinţă din Budapesta au arătat că este bun pentru consum, a afirmat, joi, directorul general al companiei, Jacques Ponty.
Lotul va fi distrus, deoarece compania nu este sigură că a fost respectat lanţul de frig, pe perioada depozitării sub sechestru. Doar unul dintre cele două loturi de iaurt suspectate de contaminare cu dioxină a fost testat la laboratorul de la Budapesta, dar ambele loturi conţineau acelaşi produs suspect, astfel că rezultatul analizelor este valabil pentru amândouă, au precizat reprezentanţii Danone.

Niciun comentariu: