joi, august 30, 2007

allofmp3 redivivus...

allofmp3, închis în urma acuzaţiilor de piraterie, întrucât comercializa muzică occidentală la preţuri reduse, provocând mânia autorităţilor de la Washington, se va redeschide după ce justiţia rusă a decis că proprietarul nu a încălcat nicio lege, informează Reuters.
Pentru moment, site-ul allofmp3 nu oferă niciun fel de muzică, dar pe pagina sa se indică faptul că acest lucru se va produce curând, cu mai multe proceduri de plată şi cu o selecţie mai mare de muzică. Denis Kvasov, fost şef al companiei MediaServices, proprietara site-ului allofmp3, a fost acuzat de comercializarea ilegală de muzică pe internet şi nerespectarea drepturilor de autor, activitate denunţată de Statele Unite.
Casele de discuri EMI, Universal şi Warner, care au sesizat justiţia rusă, au cerut despăgubiri de 5 milioane de ruble (196.000 de dolari) pentru pagubele provocate de acest site, care la momentul procesului nu mai exista.
Tribunalul a decis achitarea lui Kvasov "în absenţa corpului delict", acuzând responsabilii poliţiei din Moscova însărcinaţi cu ancheta de "neglijenţă" în adunarea probelor şi examinarea cazului, potrivit Interfax. Nici Kvasov, nici un alt reprezentat al Media Services nu au putut fi contactaţi pentru comentarii. Departamentul de comerţ din Statele Unite a declarat, în 2006, că allofmp3 "este cel mai mare comerciant online de muzică piratată" şi a cerut închiderea site-ului. SUA este de părere că acest site constituie un obstacol major pentru intrarea Rusiei în Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC).
Allofmp3.com oferea melodii la preţul de 30 de cenţi bucata şi albume la preţul de 2 dolari. Reprezentanţii site-ului au spus că au plătit drepturile de autor unei societăţi de muzică ruse, ROMS. Proprietarul a declarat că a trimis scrisori unor mari companii de înregistrări, precum EMI sau Universal, încă din 2005, pentru a discuta despre drepturile de autor, dar nu a primit nici un răspuns. Directorul Asociaţiei ruse împotriva pirateriei (RAPO), Konstantin Zemcenkov, a denunţat decizia tribunalului, pentru că a creat "un precedent negativ". "Industria muzicală şi cinematografică sunt indignate din cauza acestui caz de piraterie evident. Dacă justiţia rusă achită astfel de piraţi, atunci acest sistem trebuie schimbat", a spus Zemcenkov.

Niciun comentariu: