joi, august 16, 2007

Apple, Beatles și iTunes

Compania Apple a pus la dispoziţia fanilor albumele lui John Lennon din perioada post-Beatles, inclusiv "Working Class Hero" şi "John Lennon/ Plastic Ono Band", prin intermediul magazinelor virtuale iTunes, informează variety.com.
Este vorba de albumele înregistrate de Lennon la Capitol Records, o filială a grupului britanic EMI. Deşi o parte din opera solo a lui John Lennon a fost disponibilă pentru descărcare pe internet prin intermediul altor servicii, este pentru prima dată când toate albumele sale post-Beatles pot fi descărcate online de pe iTunes, lider pe piaţa de gen.
Cântecele de pe două albume, "Lennon Legend" şi "Acoustic", sunt disponibile exclusiv pe iTunes, a indicat Apple. De asemenea, fanii pot achiziţiona pe perioadă limitată conţinuturi video asociate cu anumite albume. Cântecele lui Lennon sunt disponibile neprotejate prin sistemul DRM şi în versiune audio de înaltă calitate la preţul de 1,29 dolari fiecare.
Versiunile obişnuite pot fi achiziţionate la preţul de 99 de cenţi fiecare.
"Lui John i-ar fi plăcut ca muzica sa să fie disponibilă în formatul adaptat noii generaţii de ascultători", a declarat văduva lui Lennon, Yoko Ono, într-un comunicat emis de Apple. George Harrison devine astfel singurul membru Beatles care nu a încheiat un contract pentru distribuţia online a muzicii sale. Din luna mai, albumele solo ale lui Paul McCartney sunt disponibile pe iTunes, în timp ce albumele lui Ringo Starr din perioada post-Beatles vor putea fi descărcate online începând cu data de 28 august. Nu se ştie încă dacă albumele trupei Beatles vor fi disponibile pe iTunes.

Niciun comentariu: