vineri, august 31, 2007

hulu versus youtube

Companiile media NBC Universal şi News Corporation au lansat împreună, miercuri, site-ul video Hulu.com, care va oferi mii de extrase legale din filme şi seriale TV şi care a fost creat pentru a face concurenţă YouTube, filiala Google.
Noul site, a cărui creare a fost anunţată în martie, va fi lansat în versiune beta în octombrie.
News Corp şi NBC au anunţat, în martie, că intenţionează să pună online la dispoziţia publicului "mii de ore de conţinut video de calitate", în mod gratuit, ca urmare a finanţării din publicitate. Cele două companii au anunţat că intenţionează să elaboreze "cea mai importantă reţea de distribuţie de conţinuturi video online", cu conţinuturi furnizate de zeci de posturi TV şi de două studiouri de cinema. Dintre serialele ale căror episoade vor fi disponibile pe hulu.com fac parte "24 de ore" sau "Familia Simpsons", precum şi filme precum "Borat", "Little Miss Sunshine" sau "The Bourne Identity".
Aşa cum a fost prevăzut, noul site va funcţiona în parteneriat cu marile portaluri - AOL (Time Warner), Comcast, MSN (Microsoft), MySpace (News Corp.) şi Yahoo - care ar putea distribui la rândul lor conţinuturile video prin intermediul propriilor servicii. Potrivit presei de specialitate, Hulu a primit deja o finanţare în valoare de 100 de milioane de dolari din partea fondului specializat Providence Equity Partners.

Niciun comentariu: