luni, aprilie 22, 2013

Vodca e buna...

Pentru că este uşor de achiziţionat, eficientă şi mai puţin toxică decât multe dintre alternativele chimice, jurnaliştii de la „The Daily Green“ i-au găsit vodcii şi alte întrebuinţări, mult mai utile...

 Tratează arsurile cauzate de urzici   
Pentru mulţi care apreciază ieşitul în natură, mai ales în această perioadă, urzicile sunt o adevărată problemă. Când te hotărăşti să te îmbraci mai lejer pentru că îţi permite vremea, la o plimbare prin pădure simţi o arsură din cauza urzicilor. Pentru a evita o reacţie destul de neplăcută a pielii, toarnă imediat votcă peste porţiunea de piele care a intrat în contact cu urzica. Alcoolul va spăla micii perişori ai urzicii care provoacă iritaţia.   
Împrospătează rufele   
Îţi poţi păstra hainele frumos mirositoare şi proaspete cu ajutorul votcii. Serios! Foloseşte un pulverizator pentru a uda puţin hainele cu votcă, apoi lasă-le la aerisit. Votca omoară bacteriile care dau mirosul de stătut hainelor, iar atunci când se usucă nu rămâne niciun miros de alcool.   
Dă luciu robinetelor şi suprafeţelor din aluminiu din casă   
Este foarte uşor să scapi de calcarul atât de blamat în reclame, care se depune pe robinete, pe chiuvetă sau, mai nou, pe mobila modernă care este dotată cu suprafeţe cromate. Înmoaie o cârpă curată în votcă şi şterge tot ce are nevoie de luciu.   
Păstrează prospeţimea florilor   
Adaugă câteva picături de votcă şi o linguriţă de zahăr în vaza de flori. Astfel florile vor rămâne proaspete mai multe zile. Schimbă acest amestec zilnic.   
Omoară insectele   
Există tot felul de creme şi sprayuri pentru alungat insectele, dar majoritatea au componente chimice care sunt dăunătoare pielii. Toarnă puţină votcă într-un recipient vechi şi stropeşte insectele, dar iartă albinele.   
Alină durerea cauzată de înţepătura de meduză   
Ce poate fi mai simplu de-atât? Toarnă peste înţepătură puţină votcă şi vei simţi cum durerea dispare.   
Hrăneşte părul şi-l face mai strălucitor   
Cu ajutorul votcii oamenii nu doar par mai frumoşi. Votca chiar le îmbunătăţeşte înfăţişarea. Toarnă 50 de grame de votcă într-un recipient de şampon de 350 de grame. Este mai bună decât şamponul şi decât balsamul la un loc.   
Curăţă mucegaiul   
Ai probleme cu mucegaiul? Poţi scăpa de el cu ajutorul votcii. Pulverizează votcă în locul afectat de mucegai şi aşteaptă 15 minute. Freacă apoi cu o periuţă de dinţi veche şi vei vedea cât de uşor este să scapi de mucegai.   
Tinctură pentru calmarea durerilor  
În combinaţie cu lavanda, votca face minuni la alinarea durerilor. Umple un borcan cu flori proaspete de lavandă şi apoi toarnă câtă votcă mai încape. Sigilează borcanul şi lasă-l în soare timp de trei zile. Strecoară amestecul printr-un filtru de cafea şi, gata, ai o tinctură făcută în casă pentru a masa durerile de muşchi.   
Şi... calmează durerile de dinţi   
Dacă te doare un dinte sau o măsea, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să consulţi un dentist. Dar poate că nu găseşti unul la o oră târzie sau nu poţi aştepta să te programezi, aşa că până ajungi la cabinet poţi lua o gură de votcă şi să ţii lichidul în locul în care se află dintele dureros. Ajută la dezinfectare şi amorţeşte gingia, astfel slăbind durerea. 
Dar toată lumea ştie asta.

Pentru toate astea, ar trebui să ai în locuință măcar câțiva litri de vodcă, bine repartizați prin toate camerele și debararele...

Nu-i așa că viața e mai frumoasă?
:)

Niciun comentariu: