marți, aprilie 09, 2013

Cum sa cresti traficul pe blogNu, nu vă speriați și nici nu vă supărați, nu vreau să fac mișto de nimeni și nici să fac pe inteligentul! 
Probabil intrebarea asta ”cum să crești traficul pe blog” este una ce face click în mintea oricărui blogger, începător sau cu experiență, dar nu contează, toți avem momentele noastre în care ne găndim la traficul web!
Dar ce anume aduce trafic, ce tip de conținut generează trafic?
Iata o lista cu metode de a aduce trafic (as putea zice chiar = garantat 100%):
-scrie despre cum poate fi crescut traficul pe site-uri/bloguri (ironie sau nu, dar asta e o metoda ce functioneaza brici de fiecare data, drept urmare citesti si tu randurile astea si tocmai de asta este numarul 1 in lista aceasta)
-scrie despre statisticile blogului (cati vizitatori, cine si de unde vine, cine si ce a citit, ce articole populare etc…)
-scrie despre scandaluri (nu conteaza ca habar nu ai despre ce vorbesti si ca ar trebui sa te feresti de mizeriile altora, dar prostioarele de genul asta sunt picanterii pentru multi)
-inventează un scandal cu alt blogger (veche de cand blogosfera, metoda asta da roade de fiecare data, tocmai de asta multi bloggeri inca apeleaza la astfel de artificii)
-inventează o problemă, oferă o soluție (e o tehnica de marketing, dar aplicata de nenumarate ori atat in blogging cat si Social Media)
-scrie despre evenimente importante la care ai participat (nu conteaza ca nu ai inteles nimic din ce s-a discutat, adica ai plecat bou si te-ai intors vaca, tu scrie)
-scrie despre evenimente la care nu ai participat, dar despre a căror desfășurare ai câteva informații (picanterii, trend, viral…stii tu….prostioare ce aduc trafic)
-solidarizează cu o cauză (nu conteaza ce cauza alegi si cat de justificabila este atitudinea ta, tu fii luptatorul pentru dreptate, chiar daca nu stii despre ce vorbesti, chiar daca in viata de zi cu zi faci tocmai opusul a ceea ce sustii)
-inventeaza o cauza care apeleaza la spiritul civic (ridica la lupta bytii din online, fa-o, pentru pisicile fara pedigree, pentru cateii fara covrigi in coada…etc…ai priceput ideea)
-alatura-te la o campanie Social Media (daca nu intelegi de ce, nu conteaza…dar da bine la imaginea ta de blogger/freelancer…cica)
-scrie despre SEO (off, cum am putut s-o las asa spre final metoda asta, dar fie….nu conteaza ca nu ai habar despre ce vorbesti, conteaza ca spui si tu ceva)
-scrie despre cum să fii mare și tare în blogosfera și Social Media (trebuie sa detaliez?)
-scrie despre rețeta succesului în blogging sau Social Media (nu conteaza ca nu exista o astfel de reteta, tu tine-o pe a ta, susine ca tu ai descoperit-o)
.........
Articol preluat de la Balantza pentru a vedea dacă aceste lucruri chiar funcționează... măcar 50% :)

Un comentariu:

HD Satelit spunea...

Ai perfecta dreptate. Dar cel mai mare trafic il aduc articole gen tabloid (trafic cantitativ, din păcate ). Articolele educative aduc trafic de calitate, dar de 10 ori mai mic. În timp probabil publicul online se va educa. Totuși sansele sunt mici să devina un public elevat, mai ales că televiziunea il contraeducă spre non-valori. Dar merită să sperăm...