marți, aprilie 09, 2013

CNA si Monitorul Oficial

Trei dintre membrii CNA acuză faptul că două amendamente votate de consiliu nu au mai ajuns să fie publicate și la Monitorul Oficial.
Vinovata este chiar Laura Georgescu care a trimis textul modificat la publicare.


Cele două amendamente la codul audiovizual prevedeau că jocurile de noroc să fie interzise pe TV, și că imaginile cu detalii din viața intimă a persoanelor să fie difuzate după miezul nopții.
Deși au fost votate în consiliu, cele două amendamente nu au mai fost incluse în Codul audiovizual.

Narcisa Iorga:
“Dorim să aducem la cunoștință o faptă care s-a petrecut în urmă cu o săptămână. În Monitorul Oficial a fost publicată o formă a unei decizii adoptată într-o anumită formă de CNA diferită de forma inițială votată de CNA.
Am avut motivații suficient de argumentate pentru a aduce modificări codului. Proiectul a fost supus dezbaterii timp de 30 de zile. S-a adoptat această decizie într-o anumit formă, iar în Monitorul Oficial, două zile mai târziu, a apărut în altă formă. Este vorba de segmentul orar 6 – 23, în care sun interzise imaginile cu persoane în ipsotaze degradante, dar și jocuri de noroc. Acest articol a fost modificat. În Monitor a dispărut însă articolul care se referă la jocurile de noroc. Nici articolul cu imaginile imorale, indecente din viața unor persoane nu mai apare.
Acestea sunt pe scurt faptele care s-au petrecut. Noi am făcut demersuri interne pentru a corecta o astfel de situație fără a o face publică această situație fără precedent. Vă anunțăm că după aceasta conferință vom sesiza președinții celor două camere, vom sesiza primul ministru și comisarul european pentru educație.”
Valentin Jucan
"CNA a respectat întru totul legea. Reprezentanții radiodifuzorilor au fost prezenți în dezbaterea acestei decizii. Votul unanim al Consiliului a fost modificat și la MO a fost transmis un alt text. Acest fapt este de natură penală.
Ceea ce este cel mai grav este faptul că în acest moment nu avem nicio posibilitate de a corecta această eroare, pentru că legea nu ne permite nouă să facem o astfel de rectificare.
Din punctul meu de vedere, am ajuns în situația în care eu sunt decis să depun o plângere penală împotriva semnatarului acestui document, și anume Laura Georgescu și voi invoca art. 288 din Codul Penal.
Dacă ar fi fost într-adevăr o greșeală nu ar fi apărut cuvinte în plus, nu ar fi fost publicat în aceeași zi varianta corectă."
Întrebată dacă consideră că, din punct de vedere legal, a urmat toate procedurile ca la carte, Laura Georgescu a răspuns: „Tot ce pot spune este că am urmat exact tot ce oficiul juridic al acestei instituții mi-a recomandat să fac și eu ca manager sunt obligat în primul rând să iau în calcul acest lucru”.





Niciun comentariu: