miercuri, decembrie 13, 2006

Top 10 - cei mai bizari oameni din lume

Bizareriile, extravaganțele și recordurile ciudate se numără printre subiectele preferate ale publicului larg din întreaga lume. Iar televiziunile, ziarele, revistele și site-urile se află într-o adevarată competiție în ceea ce privește descoperirea și prezentarea unor astfel de lucruri, fapte sau evenimente. Mai mult, realizatorilor site-ului Oddpeak.com le-a venit ideea de a alcătui un 'Top 10' al celor mai ciudate persoane din lume. Iar rezultatele sunt cu mult peste ceea ce v-ați imaginat vreodată...
Ciudat este și faptul că în clasamentul Oddpeak.com sunt numai bărbați. ;)

Hai Ngoc - Trei decenii fără somn
Thailandezul în vârstă de 64 de ani nu a mai putut închide un ochi după ce a suferit de o febră ciudată, în 1973. Ceea ce înseamna că de aproximativ 11.700 de nopți Hai Ngoc nu a mai închis un ochi. 'Nu știu dacă insomnia a avut un impact asupra sănătății mele. Eu mă simt încă sănătos și pot lucra ca toți ceilalți oameni', a declarat Ngoc. În prezent, thailandezul are șase copii și trăieste la o fermă unde are grijă de porci și de găini.

Sanju Bhagat - 'Însarcinat' cu propriul frate
Indianul Sanju Bhagat a avut cândva un stomac atât de umflat încat părea 'gravid' în luna a noua și a trăit 36 de ani cu această problemă. în iunie 1999, indianul a decis să se opereze, iar doctorii care au dus la bun sfârșit intervenția chirurgicală au avut șocul vieții. La început, aceștia au crezut că era vorba de o tumoare gigantică. Din stomacul lui Bhagat au ieșit, însă mai mulți litri de lichid și o ființă umană, fratele său geamăn. Diagnosticul: 'fetus in fetu'.

Shoichi Yokoi - 28 de ani ascuns în junglă
Japonezul Shoichi Yokoi a fost un soldat înregimentat, în 1941, în Armata Imperiala Japoneză, fiind trimis pe frontul din Guam la puțin timp după aceea. În anul 1944, americanii au cucerit insula, iar Yokoi a decis să se ascundă în jungla din regiune. Și a ramas acolo, într-o peșteră, timp de 28 de ani, temându-se să iasă din ascunzătoare chiar și după ce găsise fluturași în care era anunțată încheierea războiului. La 24 ianuarie 1972, Yokoi a fost găsit de doi locuitori ai insulei. 'Mi-era rușine să mă întorc viu', a declarat el atunci, având în spate pușca sa ruginită.

Sir Alfred Mehran - De 19 ani în 'Zone d'attente'
Mehran Karimi Nasseri, cunoscut și sub numele de Sir Alfred Mehran, este un refugiat iranian care trăiește în sala de așteptare a Terminalului 1 de la Aeroportul Charles de Gaulle (Paris) din data de 8 august 1988. Mehran a fost închis, torturat și expulzat din țara sa natală. El a încercat, fără succes, să obțină azil în mai multe țări europene. Iar când a vrut să ajungă în Marea Britanie, s-a întâmplat să fie jefuit și să rămână fără bagaje pe Aeroportul Charles de Gaulle, de unde dorea să zboare spre Heathrow (Londra). El a reușit să se urce în avion, dar ajuns pe Heathrow fără actele necesare, a fost trimis înapoi de către poliția britanică. Revenit pe aeroportul francez, Nasseri nu a putut să-și dovedească identitatea și nici statutul de refugiat, motiv pentru care i s-a cerut sa aștepte clarificarea situatiei sale în 'Zone d'attente' (sala de așteptare). Și acolo a rămas până în ziua de astăzi. Teoretic, el poate părăsi terminalul oricând dorește, însă, din moment ce toată lumea a ajuns să-l cunoască...

Matayoshi Mitsuo - Iisus 'made in Japan'
Matayoshi Mitsuo este un politician japonez excentric, convins că este Dumnezeu și Iisus Hristos.

Potrivit programului său, va conduce Judecata Finală din ipostaza de Fiu al lui Dumnezeu, acest lucru urmând să aibă loc prin intermediul actualului sistem politic. Primul pas ca Salvator al omenirii e să fie ales în postul de premier al Japoniei. Apoi, el va reforma societatea japoneză, după care va deveni secretar general al ONU. Prin urmare, va fi un Iisus care va conduce întreaga lume nu doar din punct de vedere religios, ci și politic.

Lal Bihari - Mortul viu
Lal Bihari (născut în 1961) este un fermier din Uttar Pradesh, India. El a figurat în registrele oficiale pentru persoanele decedate, timp de 18 ani, între 1976 și 1994. În această perioadă, a înființat Asociația Persoanelor Decedate, luptându-se cu sistemul birocratic, pentru a dovedi că este viu.
'Moartea' lui Bihari a survenit în 1976, când a încercat să obțină un împrumut de la bancă. Ofițerii de credit i-au spus că nu-l pot ajuta, întrucât este mort. Explicația? Unchiul său mituise un oficial din guvern pentru a-l înregistra ca persoană decedată, astfel încât să pună mâna pe proprietățile sale.

David Icke - Umanoizii-reptilă conduc lumea
Fost jucător de fotbal profesionist, prezentator sportiv la BBC și purtător de cuvânt al Partidului Ecologist Britanic, David Icke s-a declarat 'un investigator al ființelor care conduc lumea: reptilele'. Icke se îmbracă numai în haine turcoaz și susține că lumea este controlată de un grup secret numit 'The Elite', cunoscut în urmă cu foarte mulți ani sub numele de Frăția Babyloniană, ai cărui membri fac parte dintr-o rasă de umanoizi-reptile. El este convins că multe personalități ale lumii moderne, printre care George W. Bush, regina Elisabeta a II-a sau actorul Kris Kristofferson, sunt urmașe ale acestor umanoizi.

David Bawden - 'Papa Michael I'... din Kansas
David Allen Bawden este un cetățean american, care a fost ales Papa Michael I de către un grup de șase 'conclaviști sau post-sedevancatiști' catolici, ce afirmă că alegerile ultimilor șase Suverani Pontifi au fost lipsite de validitate, întrucât toți au fost moderniști. Sedevancatiștii susțin că, din moment ce Colegiul Cardinalilor nu poate alege un Papă autentic, atunci practicanții catolici își pot alege singuri unul, sub principiul Epikeia (al Echității).

Yoshiro Nakamatsu - Trei mii de invenții
Născut la 26 iunie 1928, Yoshiro Nakamatsu este un inventator japonez care susține că deține recordul mondial pentru cele mai multe invenții (cu 3.000 de creații inedite, printre care și floppy-disk-ul și pantofii de primăvară PyonPyon). Scopul său actual e să trăiască până la vârsta de 140 de ani.

Michel Lotito - Domnul mănâncă-tot
Născut la Grenoble, Michel Lotito este un francez care a devenit celebru pentru faptul că poate mânca lucruri necomestibile. 'Mangetout' poate înghiți fără probleme metale, sticla și cauciuc. Din 'meniul' său au facut parte, printre altele, 10 biciclete, un cărucior pentru cumpărături, 7 televizoare, 6 candelabre, un computer și un avion 'Cessna'. În urma studierii proprietăților stomacului său, gastroenterologii au constatat că acesta este în stare să digere până la 900 de grame de metal fără probleme.

În acestă lume, trăim și noi...

Niciun comentariu: