vineri, decembrie 15, 2006

Cornel Ivanciuc = securist

Jurnalistul Cornel Ivanciuc va scrie la ziarul Ziua, după ce a fost exclus din redacţia săptămânalului Academia Caţavencu de către Senatul publicaţiei, ca urmare a colaborării lui cu fosta Securitate.
Potrivit ediţiei din această săptămână a Academiei Caţavencu, Cornel Ivanciuc şi-a dat demisia din funcţia de Şef al Biroului Investigaţii şi va înceta de luni să mai scrie în săptămânal. În material se spune că motivul îl reprezintă "colaborarea lui cu fosta Securitate într-o măsură mai mare decât a declarat în 1995". "Cornel Ivanciuc a fost asumat de colegi timp de 12 ani, dar, ca urmare a noilor informaţii apărute recent, Senatul Academiei Caţavencu a decis că el nu mai poate face parte din redacţie", se mai arată în textul citat.
Doru Buşcu, membru al Senatului Academiei Caţavencu, a explicat excluderea lui Ivanciuc din redacţie, la 11 ani după ce şeful de la investigaţii recunoscuse colaborarea cu Securitatea, prin prisma faptului că ultimele luni au adus informaţii suplimentare, pe care Senatul nu le ştia. Ivanciuc a acordat în urmă cu aproape trei luni un interviu ziarului Cotidianul, în care a dezvăluit detalii despre colaborarea sa cu Securitatea. Buşcu mai spune că decizia Senatului a venit acum, la mai multe luni de la interviu, pentru că subiectul excluderii a fost îndelung dezbătut de echipa de la Academia Caţavencu. Cornel Ivanciuc se va ocupa în curând de departamentul Servicii Secrete al ziarului Ziua şi va scrie analize pe probleme de securitate naţională. Sorin Roşca Stănescu, directorul Ziua, a declarat că nu este deranjat de colaborarea lui Ivanciuc cu fost Securitate, în condiţiile în care jurnalistul a publicat "timp de 16 ani dezvăluiri atât de interesante şi s-a manifestat ca un luptător activ pentru democraţie şi drepturile României".

Cornel Ivanciuc este unul dintre fondatorii şi acţionarii săptămânalului Academia Caţavencu.
Jurnalistul a precizat că mai deţine acţiuni la Grupul Caţavencu, dar nu intenţionează să le vândă acum.
Acţionarul majoritar al grupului de presă este Realitatea Media.

Niciun comentariu: